SAYANG - SAYANG's

Wednesday, February 02, 2011

SEGMEN 1MALAYSA - SELAMAT TAHUN BARU CINA

BEN ASHAARI

Segmen Ben Ashaari !

Ceritakan kisah kisah menarik sewaktu anda bersahabat dengan rakan rakan sekolah yang berbilang kaum .. Pastinya ada kenangan mengusik perasaan kan ? OK .. Cerita tidak kurang dari 100 pataha perkataan .. Cerita juga mestilah berunsurkan positif.. Tolong jauhkan cerita  isu isu perkauman !

Baiklah.

Naik sekolah menengah Smk Datin Onn Jaafar , Batu Pahat , Johor baru aku bergaul dengan kawan-kawan cina. Sekolah rendah dulu takde sorang pon. Then naik tingkatan satu baru ada. Aku sekelas dengan pelajar cina dan india. So masa tu 1Malaysia la kan tp takde pelancaran pasal 1Malaysia lagi. *masamudamudi* hehe. Masa di kelas 1Cemerlang dulu ada dua tiga orang kawan cina aku. Seingat aku namanya Boo Hui Ling, Joe Pua Zhi Zheng, hmmm rasa dua nama tu je aku masih ingat. hehe. Sini aku nak cerita tentang mereka.

Start daripada Hui Ling, dia seorang perempuan. cantik juga tp dia ganas dgn aku *aku pon ganas dgn dia* hehe. kami saling bergadung manja. serius seronok berbual dengan dia. dia lawak aku pon lawak. so matching sangat. ewww ewww. hahaha. lagi lagi tentang dia (remember….) ohh dia kawan cina yang rapat dengan aku. Cukup Smile

Kisah Joe dan aku pula. Si Joe ni hensem sebab sampai sekarang aku ingat. HOHOHO. Semenjak sekolah dulu aku usha dia je. Bila ada orang minat dia aku tepis *poyo*. haha. Joe ni tak banyak cakap, dia seorang pendiam *macam aku*. Now , aku jumpa dia dia FB jadi aku add dia dan sekarang kami dah jd kawan di FB maka bermulalah detik detik percintaan. Cehhwahhh. hahaha. *tidak tidak*

Itu kisah semasa aku sekolah disitu. then naik tingkatan 4 aku pindah sekolah lain sebab ikut family pindah. Naik ke sekolah Smk Tun Ismail kelas aku takde kawan cina.

Orang cina ni bagus sebab, setiap kali nak raya cina kan nanti dia ada bg kita buah limau mandarin. Tak kiralah berapa pon dia bg, yang penting dia bg. Tapi sampai la ni takde sorang pon bg aku “angpaw” hoho. Orang cina kalau belum kahwin takboleh bg “angpaw” so aku takde lg kawan cina yg dah kahwin. Winking smile

Okayyylahh. Sempenan tahun Arnab ni aku nak ucapkan.

Selamat Tahun Baru Cina untuk kawan-kawanku yang menyambutnya! (merah ada Ongg)

 

3 comments:

aida4eva said...

kita kan 1 malaysia..kena la beramah tamah dengan semua kan.:) selamat bercuti :)

paw/paw said...

yupp. orait. selamat bercuti juga ;)

logorithm said...

Hik hik...

Paw paw kalau tak der kawan yang dah berkawin, pawpaw boleh hinggap jer kat rumah emak bapak diorang. Sure diorang kasik angpawpaw. Hehehe...

Happy CNY! ;-)