SAYANG - SAYANG's

Thursday, November 18, 2010

Cerekarama Sebening Keringat -.-


Sebening Keringat, Rabu, 17 November, 10.00mlm

Sinopsis :


Keinginan untuk menunaikan fardhu Haji ke Mekah membuatkan warga emas, Mak Putih bekerja keras mencukupi tabungannya. Mak Putih membesarkan cucu-cucunya yang kematian ibu bapa dengan penuh kepayahan dan meredah kesengsaraan. Selama 15 tahun, Mak Putih melakukan kerja sebagai pengumpul sampah dari rumah ke rumah. Dengan menggunakan kereta tolak yang dibuat sendiri, Mak Putih mengutip sampah dari rumah yang memberinya upah, lalu mengumpulkan ke tong sampah Majlis Perbandaran. Hasil kerja keras dan usahanya dia dapat membeli pangsapuri kos rendah. Akhirnya tabungan Mak Putih mencukupi dan dikhabarkan berita gembira itu kepada semua pelanggannya apabila dia berjaya terpilih mengikuti kursus Tabung Haji. Kepada cucu sulungnya, Aman dia berpesan agar menjaga adik-adiknya. Pangsapurinya juga ditukar nama kepada Aman kerana khuatir jika apa-apa terjadi kepadanya di Mekah. Namun pemergian Mak Putih mengubah pendirian Aman sehingga dia sanggup mengkhianati kepercayaan neneknya sendiri.


Pelakon: Norlia Ghani, Ryzal Jaafar, Fezrol Khan, Nabila Huda

Apakah yang terjadi seterusnya?

korang dah tengok kan
so tadehal la . .
tak payah aku nak cerita lagi
sedih sedih payah aku nak cerita
huhuhu

Ryzal Jaafar sebagai Amran (Angah)
<3
huhuk :)
berjaya juga akhirnya tp kelakar tengok dia nangis . haha


Fezrol Khan sebagai Aman (Along)
watak dia yg menyirapkan aku lagi
haha
akhirnya dpt balasan
jgn jd mcm ni nowhh :)

Norlia Ghani sebagai Mak Putih (nenek)
cunn habes dia berlakon
menjadi . touching weyy
hehe


gambar watak lain tu tak payah la nowhh haha
cari dia punya poster tak dak
jadi la copy kot image google ni
kahkah
dialog yg aku ingat dlm cerita tu

"Along : aku usha kaw kecikkkk je .......... !"
(semasa menyirap pd adiknya)
aku pon dok guna ayat ni kpd adek aku ! (dlm hati)
huhh +.+

*sebab mood sedih aku tengok cita ni digaul dgn kemarahan pd adek aku . saja buat pasal dok aleh channel lain time dok layan cita ni . ARGH menyirap terus grrrr

OKAYY mood aku pulih selepas makan :)

2 comments:

hamzah ian said...

gua nak komen header bukan nak komen entry.. hehe.. nice gile basikal tuh..

paw/paw said...

takde hal dee . haha
btw tu gmbr basikal org lain punya
basikal gua dlm pembikinan hoho