SAYANG - SAYANG's

Thursday, April 14, 2011

“Unfriend” dibalas dengan “Unfollow”

Dalam sibuk aku siapkan report dan prepare untuk presentation final project hari itu aku tak perasan inbox di hp aku full so muatlah kan. then aku delete msg-msg yg lama. lepas tu masuklah msg-msg baru. ok semua slh aku sbb tak peka. berderet masuk. semua dr kwn aku. tp ada dua tiga msg dr “kwn special” la kan.

Firstly , aku takpaham apa maksud dia. Mintak maaf then ketawa. (Apa sumoah tak paham). Msg kedua dia terangkan. rupanya pasal jeles , maybe. ada mmbe aku send wall kt aku. dia mmg rajin send wall. dlm banyak-banyak hari dia send kenapa mlm tu si mamat tu baru perasan. aku kawan dah lama dengan org yg selalu send wall tu. Padahal org tu send bukan pasal cintan-cinta. Aku dgn dia kawan. Tak boleh kawan. Huh.

Perkataan “sorry” yg diberi sejak dulu kita start kawan. kau aku baru je kawan. kenal hati budi pon tak. kau kenal sepenuhnya pasal aku? tak kan. dr gambar tgok terus boleh tahu ke? baiklah. dan sorry sorry sorry kau katakan then salahkan diri sendiri itu ini itu ini.

Button “UNFRIEND” memang senang ditekan kan. dia dah tekan button tu. so aku nak buat apa. sentap mmg sentap la. aku dah boleh terima dia sebenarnya tp apa dia buat. dia yang mintak. alasan aku tak paham dia. aku tak berada tempat. weyh commonlah. ikut sgt perasaan tuh. kau lelaki tolong-lah.

sebab dia remove aku adalah sebab salah sorang kawan kt fb aku tu dia kenal. jdinya semua ni pasal “EX” bekas punya bekas kekasih dia dahulu. Dia kata dia kenal kwn aku tu mcm mana. so takmau kawan dgn sesiapa yg ada kaitan dengan ex dia. bila dah kawan aku kawan dgn ex dia maka aku ni terkait juga. walaupun dia tak kaitkan. tp bila tak kait kenapa remove aku. aku pantang bila org dah remove sorrylah aku nk approve balik. dan aku setting semua agar dia tak dpt add aku balik. SEKIAN

Call tak jawab , msg tak balas. itu yg aku buat. maaflah. dah tawar hati. mcm-mcm kau taip kt msg aku tak kesah. suka hati kau lah. semoga bahagia. kalau boleh aku taknak apa apa kaitan lg. sebab kau yg putuskan “UNFREIND” so aku balas dengan “UNFOLLOW”. #tumblr. nak marah aku kenapa buat mcm tu. salahkan aku sebab takmau kwn dgn dia dah. ok kau declare sendiri perangai aku. yg baik semua kau.

*tahu aku tak tido lepas kau msg mcm tu* nasib baik presentation aku OK. kalau tak mmg-lah. hmm terpaksa luah kt sini.

4 comments:

Mata Pena Fadz said...

aih...kerana ex jew budak tuh bls cm tuh...tp lau aku pOwn akn wat yg sme cm ko....

paw/paw said...

haa kan. aku malas dah pikir lg. lelaki. huh

Naz said...

ooo sedihnya kakak pawpaw kita . takpe, sabar je k . biasela tu lelaki . lau tak dapat mcm2 die nak kutuk .

paw/paw said...

oh naz i love you