AWAS BAHAYA!!

BAHAYA KARTUN POKEMON!!

Lihat sahaja gambar-gambar diatas, tentunya ramai yang kenal dengan watak kartun tersebut. Tidak lain dan tidak bukan, gambar-gambar diatas merupakan sebahagian daripada watak kartun pokemon. Sedarkah kita akan maksud Pokemon dan maksud nama-nama watak kartun di dalam cerita tersebut? Baru-baru ini, pihak Darul Nu'man telah menerima E-mail dari salah seorang yang bertanya tentang kemusykilan kartun Pokemon. Berikut adalah kandungan E-mail tersebut.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum...........

Ada satu perkara yang ana ingin kongsi bersama. Ana (saya) tak pasti samada maklumat ni dah sampai ke pengetahuan ikhwah semua. Semasa menghadiri kelas Dr Bahjat di salah sebuah masjid di Mafraq, ana (saya) diberikan satu kertas yang menjelaskan tentang bahaya POKEMON. Antara kandungan kertas itu ialah beberapa makna binatang-binatang yang ada dalam cerita kartun tersebut. Perkataan-perkataan itu adalah dalam bahasa siryani (lughah siryaniiyah).

Contohnya:

POKEMON = saya yahudi
CHARMANDER = ALLAH itu lemah... (SUBHANALLAH!)
PIKACHU = jadilah seorang yahudi..


Terdapat beberapa lagi nama binatang dalam cerita pokemon yang membawa makna yang kufur dan jahat. Bagi ana (saya), kalau sekadar cerita kartun pokemon ini dicipta oleh yahudi, itu boleh diterima. Sebab tak semestinya kita menolak semua yang dicipta oleh orang kafir, tapi kali ini terbukti bahawa yahudi ada niat yang amat buruk tersembunyi di sebalik nama pokemon. Maka ana (saya) menyeru semua ikhwah supaya menyebarkan maklumat ini dan bermula dengan diri sendiri dengan memulaukan kartun ini.


AWAS!!


Pemberian CD bertajuk AHMAD’DREAM motifnya memurtadkan melayu Islam!! Watak lakonan oleh orang melayu yang Berjaya dimurtadkan. Sebarkan kalau sayangkan ISLAM!! Dan jaga-jaga dengan tarian poco-poco juga. Ia HARAM kerana pengerakkannya membentuk tanda salib.

Jadi tolong sebarkan.


PROTECT OUR POPULATION OF ISLAM!!!


SEBARKAN. INFO DARI SEORANG SAHABAT.

DEMI ISLAM YANG TERCINTA.

JIKA SAYANG ISLAM.

Comments

Popular posts from this blog

Pengalaman pemilihan akhir Parajurit Muda Wanita

Kenapa timun menyebabkan keputihan

10 petanda hari kiamat, 3 kali gempa bumi, sekali di timur, sekali di barat dan ketiga di semenanjung Arab. -Sabda Nabi S.A.W